Katkoaerofonit

  • Pillien askartelua Perniössä 19.3.

    Perniön museossa rakennellaan ruoko- ja karutsapillejä  sunnuntaina 19.3. klo 12-16. Ilmainen työpaja on suunnattu koko perheelle; päiväkoti-ikäisetkin lapset voivat aikuisen avustamina askarrella kierrätetystä ilmapallonsuikaleista ja puuputkista hauskaäänisiä ja kestäviä karutsapillejä. Puolivalmiit ruokopilliaihiot mahdollistavat onnistumisen elämykset myös ruokopillien rakentajille.  Otan inspiraatioksi mukaan myös kontillisen erilaisia paimensoittimia, joita esittelen työpajan lomassa.

  • Soitinrakennusta Sagalundissa 11.3.

    Sagalundin museossa Kemiössä opit rakentamaan keskiaikaisen lävikkö-klarinetin ja askartelemaan tuohisormuksia. Sormiaukkojen määrä, viritys ja kaikusuppilon materiaali (tuohi / sarvi) sekä lehdykän ominaisuudet tekevät jokaisesta soittimesta ainutlaatuisen. Kaunis tuohipäällysteinen kotelo suojaa suuhista eli ruo’osta valmistettavaa lehdykkäkappaletta. Idyllisessä Vretan koulussa klo 10–17 pidettävässä työpajassa on aikaa myös  soittotekniikan harjoittelulle ja musisoinnille. Ruokailut Café Adèlessa tai omat eväät.…

  • Festivaaleille Saksaan

    Eri kulttuurien soittimilla musisoinnin ja laulun avulla ihmisiä yhdistävä Hannes Heyne järjestää GardenFest-musiikkifestivaalin Klanghütte-keskuksessaan Dresdenin lähellä, Saksassa. Musiikinopettaja ja tutkija Heyne on työskennellyt kansainvälisesti vuodesta 1990 alkaen ihmisten luontosuhteen vahvistumisen ja luonnollisen musisoinnin edistämiseksi. Osallistun ei-kaupallisen tapahtuman ohjelman tuottamiseen tarjoamalla konsertin ja työpajoja. Lisätietoa kesäkuussa järjestettävästä kansainvälisestä festivaalista myöhemmin.

  • Joulun rauhaa

    Ilojoulua ja Onnea vuoteen 2023

  • Iloa Puolasta

    Keskitalven torvensoittofestivaali Puolassa oli erittäin antoisa kokemus. Ciechanoviechin maatalousmuseo kiinnostavine näyttelyineen on upea paikka, ja kilpailun isäntä Stanislav Remiszevski  huolehti tapahtuman osallistujien viihtyvyydestä kaikin tavoin. Soitin kilpailuesityksissä tuohitrumpetilla, tuohenpalalla, eri aikakausien klarinettisoittimilla sekä inkeriläisellä lehmä- ja hevostorvella. Keskustelut eurooppalaisten kollegoiden kanssa inspiroivat, näillä näkymin kansainvälistä yhteistyötä virolaisen kansanmuusikon ja hollantilaisten torvensoittajien kanssa voidaan viritellä jo…

  • Pillipiipari piipahtaa Puolassa

    Ciechanowiec:in Maatalousmuseo Puolassa järjestää vuosittaisen Keskitalven torvensoittofestivaalin  ja paimensoitinten soittokilpailun joulukuussa jo 41. kerran. Mukana kisailemassa ja verkostoitumassa tulee olemaan kansanmuusikoita eri puolilta Eurooppaa. Osallistun kutsuttuna kilpailuun sekä torvien että muiden paimensoitinten sarjassa. Mahtavaa päästä jakamaan suomalaiskarjalaista paimensoitinperinnettä maailmalle ja tutustua eurooppalaisiin pillipiipareihin.

  • Paimensoittimet

  • Ääninäytteitä

  • CD:t
  • LAULUJA POLULTA (2CD) JA LABYRINTTI LEPOON (CD)

    Pääasiassa säestyksettömissä laulelmissani on herkkää voimaa, jota ammennan elämästäni, luonnosta ja ihmissuhteista. Olen säveltänyt, laulanut ja soittanut kaiken itse; taustalla kuuluu toisinaan lehmätorven ammuntaa ja hevostorven hirnahtelua sekä viisikielisen kanteleen viattomuutta. Labyrintti lepoon -äänitteellä on karjalaisesta äänellä itkemisen perinteestä ammentavia itku- ja ylistyslaulujani mm. metsälle, vedelle, mullalle ja parisuhteessa eläville naisille.

    Äänitykset ja editoinnit: Juha Kaarsalo, masterointi: Olli Kaarnisto. Äänitteitä on saatavilla: