Joulurauhaa

Pillipiiparin vuosi 2020 ei ollut yhtä raikuva kuin edelliset, mutta toimintaa riitti.
Suomalais-ruotsalainen kulttuurisäätiö myönsi työryhmällemme  apurahan ”pilli-
päivien” järjestämiseen metsäsuomalaisten mailla. Tapahtumat, konsertit, jamit,
työpajat ja kurssit voinemme toteuttaa ensi kesänä. Kalevala Korun Kulttuurisäätiön ylimääräinen apuraha yllätti iloisesti; sain hankituksi varastoon viimeistelykeitettyjä pukinsarvia, ja vielä riittää rahaa käytettäväksi soitinrakennusvideoiden tuotantoon yhteistyössä Södra Dalarne TV:n kanssa!

Myös sukutilan sisäilmahaittainen päärakennus tuotti mieleenkiintoista sisältöä:
purkuhommia yksin ja talkoolaisen kanssa, tutkimushankkeen suunnittelua
yhteistyössä työryhmän kanssa, vierailun emeritaprofessori Mirja Salkinoja-
Salosen luona, rakennusterveyden omaehtoista opiskelua, rahoitusanomusten kirjoittelua sekä päärakennuksen ja pihapiirin tulevaisuuden hahmottelua. Aloitin maaliskuussa RASEKO:n savirakentajakoulutuksessa. Elokuussa toteutin ensimmäisenä näyttötyönä sisäilman laatua biohiilisaviseinän ja joulun edellä sain pintakäsittelyä vaille valmiiksi upean TV-kaapin massiivipuusta, pajusta, biohiilestä, savesta ja kasvikuiduista.

Nyt on aika hengähtää. Kiitollisuuden valoa jouluusi.

 

  • Paimensoittimet

  • Ääninäytteitä

  • CD:t
  • LAULUJA POLULTA (2CD) JA LABYRINTTI LEPOON (CD)

    Pääasiassa säestyksettömissä laulelmissani on herkkää voimaa, jota ammennan elämästäni, luonnosta ja ihmissuhteista. Olen säveltänyt, laulanut ja soittanut kaiken itse; taustalla kuuluu toisinaan lehmätorven ammuntaa ja hevostorven hirnahtelua sekä viisikielisen kanteleen viattomuutta. Labyrintti lepoon -äänitteellä on karjalaisesta äänellä itkemisen perinteestä ammentavia itku- ja ylistyslaulujani mm. metsälle, vedelle, mullalle ja parisuhteessa eläville naisille. Äänitykset ja editoinnit: Juha Kaarsalo, masterointi: Olli Kaarnisto. Äänitteitä on saatavilla: