joulukuu 2022
-
Biohiilisavirappausta
Syyskuun Kiertokouluun osallistui kahdeksan henkilöä. Tapahtuman teema oli hometalon kuntouttaminen biohiilisavirappauksen avulla. Alustuksen jälkeen työpajassa valmisteltiin rapattavia pintoja. Biohiiltä, savea ja sahanpurua sisältävää rappausmassaa levitettiin heittämällä ja lastan avulla. Lisäksi talkoiluun osallistuttiin kokkailemalla sekä omenoita keräämällä ja pilkkomalla. Keskustelut, saunominen ja uinti Paimionjoessa, aamuvenyttelyt ja ruokailut puutarhassa olivat ihania lämpimässä syyssäässä. Tapahtumaa dokumentoitiin, avainhenkilöitä haastateltiin…
-
Kiertokouluun
Kestävän elämäntavan kiertokoulu on noin kuukausittain eri yhteisöissä ja kestävien elämäntapojen kannalta kiinnostavissa paikoissa järjestettävä tapaaminen. Kiertokoulu tarjoaa yhteisöllisen kokemuksen matalalla kynnyksellä; tutustutaan kulloisenkin paikan toimintaan ja muihin osallistujiin sekä pidetään teemapohdos, talkoorupeamia, puhepiirejä, kehoharjoituksia, laulajaisia ja saunotaan. Syyskuun kiertokoulussa mm. ideoidaan Länsitalon tilalle yhteisöllistä tulevaisuutta ja tutustutaan biohiilisavirakentamiseen. Lisätiedot ja -ohjeet tästä linkistä.
-
Trööttään Teijolla
Teijon Ruukkikylässä järjestetään Wanhanajan Markkinat 8.-9.8. Soittelen pilleillä ja torvilla lauantaina klo 12 kansan- ja lastenlauluja. Klo 14 saa tanssia kuin ennen vanhaan, paimensoitinten tahdissa. Ohjelmassa myös mm. hanurinsoittoa ja vuolutyöpaja. Tapahtuman FB-sivut
-
Tuohikuu
Koivuista on kiskottu tuohta eri tarkoituksiin vuosi- tuhansien ajan. Perinnetaidon harjoittaminen antaa minulle kokemuksen sukupolvien ketjuun kuulumisesta ja arvokasta materiaalia soitinrakennukseen. Katso täältä kuvia tuohen hankinnasta.
-
Kannustusapuraha musikantille!
Kalevala Korun Kulttuurisäätiö tukee ja edistää suomalaista kulttuuria; nyt myös minun kauttani. Kalevalaisten Naisten Liiton ja Kalevala Koru Oy:n yhteisen säätiön apurahan valintakriteereinä olivat mm. suomalaisen kulttuuriperinnön uudistaminen sekä aktiivinen ja innovatiivinen toiminta uudessa digitaalisessa ympäristössä.
-
Kulturfonden mahdollistaa pillipiiparien yhteistyön
Hain työryhmän kanssa apurahoja metsäsuomalaisten alueella järjestettäviin konsertteihin, työpajoihin, esitelmiin sekä tapahtumien dokumentointiin ja soitinrakennuksen opetusvideoihin. Suomalais-ruotsalaisen kulttuurirahaston myöntämän apurahan ansiosta voin omalta osaltani edistää naapurimaiden paimensoitinten harrastajien ja ammattilaisten inspiroivaa kanssakäymistä sekä lisätä alan tunnettuutta, kenties harrastamistakin. Ohjelmakokonaisuuden lupautuivat toteuttamaan kanssani mm. Erland Westerström, Thomas Lundqvist, Kirsi Vinkki, Samuli Karjalainen ja Anna Fält. Hanke sai alkunsa…