SaviStartti

SaviStartti-palvelu auttaa sinua toteuttamaan onnistuneen savirappauksen valitsemaasi seinään tai koko huoneeseen kuivissa tiloissa. Saat ammattilaisen avuksesi haluamiisi työvaiheisiin tai koko projektiin, suunnittelusta pintarappauksen viimeistelyyn. Voit valita kotimaisista lähimateriaaleista valmistetut SaviStartti-laastit tai ulkomaiset tuotteet (esim. UKU tai Claytec). Pääset savirakentamaan, eikä sinun tarvitse hankkia kalliita koneita, työkaluja ja muita rakennustarvikkeita sekä varastoida materiaaleja: kaikki tarvittava tuodaan rappauskohteeseen. Projektin edetessä tavarat, joille ei enää ole käyttöä, viedään pois.

SaviStartti tarjoaa matalan kynnyksen mahdollisuuden harjoitella ohjatusti erilaisia levitys- ja viimeistelytekniikoita ja parantaa samalla rapattavan kohteen viihtyisyyttä ja sisäilmaa. Opit seuraamalla ammattilaisen työskentelyä ja osallistumalla niin paljon, kuin haluat. Jos rapattavaa seinää on iso alue, voit kutsua tuttaviasi mukaan oppimaan ja avuksesi. Tarvittaessa ja mahdollisuuksien mukaan voidaan järjestää kaikille avoin työpajasarja:

  • Valmistelut ja pohjarappaus
  • Suoristusrappaus ja hiertäminen
  • Pintarappaus ja viimeistely

Projektin kesto riippuu mm. tarvittavista valmisteluista, kohteen pinta-alasta ja muodoista, rappaajien ahkeruudesta, määrästä ja taidoista sekä kuivumisolosuhteista. SaviStartin aktiivisena osallistujana saat valmiudet

  • suunnitella ja toteuttaa rappauksia onnistuneesti valmislaasteista ja lähiluonnon antimista
  • hankkia tarkoituksenmukaiset koneet, materiaalit ja tarvikkeet
  • suunnitella ja sekoittaa omat laastit
  • valmistella sopivan rappausalustan eri seinämateriaalien pintaan
  • kiinnittää ensimmäisen ohuen rappauspinnan päälle verkon tai puisen ristikon varmistamaan rappauksen kiinnittymisen seinään
  • käyttää käsityökaluja tasaisen pinnan aikaansaamiseksi kahdella tai kolmella rappauskerroksella

SaviStartin jälkeen voit kehittää taitoasi haluamaasi suuntaan sekä luoda kokeilemalla ja harjoittelemalla oman tyylisi. Savirappaajana sinulla on arvokasta annettavaa itsellesi, lähipiirillesi, lahjaksi, talkoisiin ja myytäväksi. Taidon käyttäminen ja jakaminen voi avata sinulle monia vaikuttamisen mahdollisuuksia. Jos projektiisi osallistui muita ihmisiä, voitte suunnitella yhdessä kiinnostavia tapoja jatkaa harrastusta.