Musikantti

Kansanmuusikoita on monenlaisia. Mää olen itseoppinut lauluntekijä ja laulaja, pillipiipari, kanneltaja ja nykyitkijä. Millaisia musiikillisia elämyksiä sinä kaipaat? Mielitkö muinaisille metsälaitumille, paimensoitinten äänten saattelemana? Haluatko kuulla, mitä paimentytöllä on kontissaan? Kenties janoat itkulaulujen lähteelle, jakamaan elämän kosketuksia? Tahdotko tutustua karjalaiseen itkuvirsi-perinteeseen ja puristaa suruja pois puserosta äänelläitkemisen kurssilla?

 

Ilmaisen tunteitani ja ajatuksiani runolauluilla.
Kuvaan elämääni maaseudulla, inspiroitumista luonnon eri elementeistä sekä suhdetta itseeni, muihin ihmisiin ja maailman ilmiöihin. Laulujeni aiheet taipuvat moneen muotoon, mm. naivistisiksi, lyyrisiksi ja hengellisiksi lauluiksi,itkulauluiksi sekä ns. aikuisten lauluiksi.

Haluan kokea myös tummat tunteet – yksin ja yhdessä. Henkisen kuonan purkaminen itku- tai tunnelauluihin on puhdistava kokemus. Kun käyn läpi kokemuksiani ja tunteitani mielikuvien ja musiikin kielellä, niistä voivat päästä osalliseksi muutkin ihmiset. Vastaavasti tunnen suurta rauhaa osoittaessani nykyitkuin empatiaa ja arvostusta yksittäisille ihmisille ja ryhmille. Kiitositkun karjalaisille olen jo esittänyt kahdesti. Seuraavaksi haluan tehdä itkulaulun vanhuksille; sanottavaa riittää.

Laulan ja soitan – tilanteen mukaan. Esiinnyn tilaajan ja yleisön toiveiden mukaisesti. Koostan ohjelmiston valintanne mukaan perinteisistä runo-, kansan- ja lastenlauluista, vanhoista tai uudemmista iskelmistä sekä virsistä. Teemana voi olla vaikkapa ilo, meneillään olevaa vuodenaika, rakkaus ja rilluttelu tai kulkurielämä.  Musisoin mielenne mukaan yksinomaan paimensoittimilla tai yhdistelen niitä lauluihin, joita säestän kykyjeni mukaan 5- ja 11-kielisillä kanteleilla ja vaskikanteleella. Laulut esitän halutessanne ilman säestystä, raikkailla luonnon rytmisoittimilla elävöitettyinä. Suosittelen myös omia laulujani ja itkulaulujani esityksen mausteeksi tai konsertin kantavaksi voimaksi. Osallistan yleisön mukaan esitykseen; yhteislaulun ohella myös vuorolauluun tai -puheluun ym. Esitykseni jälkeen yleisöllä on mahdollisuus kokeilla rakentamiani paimensoittimia.

Minut voi tilata minne vain, mutta esiinnyn ja ohjaan itkuvirsikursseja myös kotonani maalaismiljöössä. Vanhan maalaistalon salissa on rauhallinen tunnelma ja tilaa 40-50 ihmiselle. Yöpymiset ja ruokailut järjestyvät sopimuksen mukaan. Laulan ja soitan mielelläni myös metsässä, lähteellä tai pihapiirissämme olevassa myllyssä. Kokoa porukka ja tulkaa kokemaan erilainen musiikkielämys!

Olen laulanut saamani sanat ja sävelet myös äänitteille. Julkaisin viime vuonnatupla-cd:n runolauluistani ja cd:n itkulauluistani. Julkaisut antavat ihmisille vapauden kuunnella laulujani missä ja milloin tahansa.

Kuuntele laulelmiani:

Kuuntele itkulaulujani: