Trumpetit

  • Pillipiiparin keikkakalenteri

    Kesä alkoi iloisesti Mannin laitumella TL Koskella. Pillipiiparin keikkakalenteri – lämpimästi tervetuloa! ILOISTA KESÄÄ KAIKILLE! 1.6. Soitinesittely ja yhteismusisointia Turun seudun Permablitz-talkoissa. Suomen Permakulttuuriyhdistyksen Turun permispiirin toimintaan voit tutustua tästä linkistä. 15.6.Metsän taikaa ja kesän lumoa -tapahtuma Sastamalassa; järjestäjä Parempaan maailmaan yhdessä -liike (Metsäkruunu- ja pajupillipajat) 20.6. Seurasaaren Juhannusvalkeat Helsingissä (karutsapillipaja; Rauhan ja toivon teatterin…

  • Karja laitumelle

    TL Koskella, Mannin luomutilalla päästettiin karjaa laitumelle 10.5., ja sain soittaa tuohitorvella Charolais-rodun lehmille ja mustalle sonnille. Laitumella soittaessani lauma tuli moneen otteeseen uteliaana kuuntelemaan ja katsomaan. Tässä kuvassa Pörrön vierellä Mara-emäntä on Aino-puvussa, ja minulla on karjalainen kansanpuku.

  • Metsädialogi

    Järjestin Koneen Säätiön organisoimana Suuri Metsädialogi -päivänä keskustelun aiheesta Metsän merkitys ja tulevaisuus tuohta käyttäville luonnonvaratuottajille, perinnekäsityöläisille ja kädentaitokouluttajille. Totesimme metsän hyödyntämiseen liittyvän monimuotoista osaamista, kulttuuriperinnön vaalimista sekä metsän ja sen antimien arvostamista. Lue tiivistelmä parin tunnin keskustelusta täältä. Koneen säätiö julkaisee yhteenvedon eri puolella Suomea käydyistä keskusteluista verkkosivuillaan syksyllä.  

  • Spirit Land -esitys Sigtunassa

    Frank Berger on luonut upean Spirit Land -sävellyksen tekstilitaiteilija Emma Göranssonin saamelaista maailmaa kuvaavan teossarjan inspiroimana. Underjorden, Jorden, Himlen ja Final -kaksoiskokonaisuus esitetään tänä vuonna kolmesti: Ensiesitys on Tukholmassa Sigtunan kappelissa 8.3. klo 14. Toinen esitys soi Fransiskaani-luostarin muistoa vaalivan yhdistyksen järjestämillä Fransiskus-juhlilla Kökarin saarella 5.7. Kolmas esitys kajahtaa Turun tuomiokirkossa, Aboagora-tapahtumassa 11.9. Saan soittaa…

  • Terveisiä Puolasta

    Osallistuin kolmatta kertaa jo 43 kertaa järjestettyihin Ligawki-festivaaleihin Itä-Puolassa, Ciechanowiecin pikkukaupungin Maatalousmuseossa 29.11.-1.12. Perinteisiin paimensoittimiin keskittyvä tapahtuma on alan harrastajien ja ammattilaisten lämminhenkinen, vuosittainen tapaaminen, johon kuuluu myös kilpailu; eri maista saapuvat osallistujat soittavat oman alueensa perinnesoittimilla lähialueen paimensävelmiä. Tässä linkki tämän vuoden tapahtuman osallistujien valokuviin ja videoon. Alla kuvia myös Suomalaiskarjalaiset ja inkeriläiset paimensoittimet…

  • Perinnesoittimia Paimion karjalaisille

    Paimion karjalaisten syyskokouksessa Isku-talolla kuultiin Musiikillinen aikamatka -esityksessäni 30 puhallinsoitinta. Lisäksi säestin 15-kielisellä kanteleella yhteislauluja.  Kuulijat kiinnostuivat paimensoittimista; ensi vuonna saanen jakaa soitinrakentamisen perinnetaitoja kahdelle eri poppoolle.

  • Paimensoittimet

  • Ääninäytteitä

  • CD:t
  • LAULUJA POLULTA (2CD) JA LABYRINTTI LEPOON (CD)

    Pääasiassa säestyksettömissä laulelmissani on herkkää voimaa, jota ammennan elämästäni, luonnosta ja ihmissuhteista. Olen säveltänyt, laulanut ja soittanut kaiken itse; taustalla kuuluu toisinaan lehmätorven ammuntaa ja hevostorven hirnahtelua sekä viisikielisen kanteleen viattomuutta. Labyrintti lepoon -äänitteellä on karjalaisesta äänellä itkemisen perinteestä ammentavia itku- ja ylistyslaulujani mm. metsälle, vedelle, mullalle ja parisuhteessa eläville naisille.

    Äänitykset ja editoinnit: Juha Kaarsalo, masterointi: Olli Kaarnisto. Äänitteitä on saatavilla: