Verkostoitumista ja yhteistyötä Saksassa

Esiinnyin ja ohjasin ruoko- ja nynnypillityöpajan Saksan Weinböhlassa yhteisöllisessä GartenMusikFest-tapahtumassa 17.6.  Mm. äänitutkija ja musiikkipedagogi Hannes Heyne on järjestänyt tapahtuman  kotinsa yhteyteen perustamassaan Klanghütte-keskuksessaan jo 14 kertaa. Tutustuminen eri puolilta maailmaa saapuneisiin muusikoihin, omien taitojen jakaminen festivaalivieraille sekä tapahtuman järjestelyt yhdessä muiden musiikinystävien kanssa oli antoisaa ja mielenkiintoista.

Samalla reissulla kävin saunomassa Hanneksen Frauke-vaimon kanssa kätevässä kärrysaunassa, jonka on suunnitellut ja rakentanut Robert Quentin. Kirvesmies-valokuvaaja Robert järjestää työpajoja, joissa rakennellaan huonekaluja ilman ruuveja, nauloja ja liimaa. Huopataiteilija Annette Guentin-Stoll puolestaan on ällistyttävän taitava ja idearikas. Ostin häneltä ihanan taideteoksen, joka pääsi mukaan myös Jazzterapeuttien kesävideolle. Suomessakin huovutusta opiskellut Annette ja Robert ovat Suomi-faneja, joten on mahdollista saada heidät ohjaamaan työpajoja ja/tai tuomaan teoksiaan näytteille.

  • Paimensoittimet

  • Ääninäytteitä

  • CD:t
  • LAULUJA POLULTA (2CD) JA LABYRINTTI LEPOON (CD)

    Pääasiassa säestyksettömissä laulelmissani on herkkää voimaa, jota ammennan elämästäni, luonnosta ja ihmissuhteista. Olen säveltänyt, laulanut ja soittanut kaiken itse; taustalla kuuluu toisinaan lehmätorven ammuntaa ja hevostorven hirnahtelua sekä viisikielisen kanteleen viattomuutta. Labyrintti lepoon -äänitteellä on karjalaisesta äänellä itkemisen perinteestä ammentavia itku- ja ylistyslaulujani mm. metsälle, vedelle, mullalle ja parisuhteessa eläville naisille.

    Äänitykset ja editoinnit: Juha Kaarsalo, masterointi: Olli Kaarnisto. Äänitteitä on saatavilla: