Kansanmusiikkikiertue sekä laulu- ja kantelekerho vanhuksille

Suomen Kulttuurirahasto ja Varsinais-Suomen taidetoimikunta ovat myöntäneet minulle apurahaa vanhusten kansanmusiikkikiertueeseen. KIITOS!

Tavoitteeni on mm. konsertoida paimensoittimilla sekä 5- ja 11-kielisillä kanteleilla varsinaissuomalaisissa vanhusten palvelutaloissa. Tunnin mittainen ohjelmakokonaisuus tulee sisältämään soolo-osuuksieni ohella yhteislaulua kanteleiden säestyksellä: mm. vanhoja kansanlauluja, iskelmiä ja virsiä. Haastattelen vanhuksia mm. paimentamiseen liittyen, mutta tallennan muistoja ja mielipiteitä kaikilta elämänalueilta. Kotikuntani Kosken palvelukeskuksessa tarjoan vanhuksille mahdollisuuden osallistua laulu- ja kantelekerhoon.  Lopuksi koostan haastattelu- ja keskusteluaineistosta Muistojen kirjan sekä teen raportin projektin aikana oppimistani asioista, kohtaamistani haasteista ja saamastani palautteesta. Projektia varten tullaan luomaan nettisivu, jossa kerron asiasta tarkemmin.

 

  • Paimensoittimet

  • Ääninäytteitä

  • CD:t
  • LAULUJA POLULTA (2CD) JA LABYRINTTI LEPOON (CD)

    Pääasiassa säestyksettömissä laulelmissani on herkkää voimaa, jota ammennan elämästäni, luonnosta ja ihmissuhteista. Olen säveltänyt, laulanut ja soittanut kaiken itse; taustalla kuuluu toisinaan lehmätorven ammuntaa ja hevostorven hirnahtelua sekä viisikielisen kanteleen viattomuutta. Labyrintti lepoon -äänitteellä on karjalaisesta äänellä itkemisen perinteestä ammentavia itku- ja ylistyslaulujani mm. metsälle, vedelle, mullalle ja parisuhteessa eläville naisille.

    Äänitykset ja editoinnit: Juha Kaarsalo, masterointi: Olli Kaarnisto. Äänitteitä on saatavilla: