Pillipiipari piipahti Saksassa PR-reissulla

Esittelin paimensoittimiani sekä musisoin tuoreista ohran korsista, koiranputkista, voikukan varsista ja ratamonlehdistä tekemilläni pilleillä Montalbanen vanhan musiikin festivaaleilla Freisingissä 19.-21.6. Ilokseni pääsin tuohitorvineni myös televisioon ja paikalliseen sanomalehteen. Yleisön joukossa oli monia suomalaiskarjalaisista pilleistä ja torvista kiinnostuneita ja lähetin muutamalle innokkaimmalle soitinrakennusohjeita kotiin palattuani.
Kutsun festivaaleille järjesti ystäväni Thilo Viehrig, joka on historiallisten soitinten rakentaja. Hänen taitavista käsistään on lähtöisin myös novgorodilainen lyyra, jonka toin tuliaisena reissultani.

  • Paimensoittimet

  • Ääninäytteitä

  • CD:t
  • LAULUJA POLULTA (2CD) JA LABYRINTTI LEPOON (CD)

    Pääasiassa säestyksettömissä laulelmissani on herkkää voimaa, jota ammennan elämästäni, luonnosta ja ihmissuhteista. Olen säveltänyt, laulanut ja soittanut kaiken itse; taustalla kuuluu toisinaan lehmätorven ammuntaa ja hevostorven hirnahtelua sekä viisikielisen kanteleen viattomuutta. Labyrintti lepoon -äänitteellä on karjalaisesta äänellä itkemisen perinteestä ammentavia itku- ja ylistyslaulujani mm. metsälle, vedelle, mullalle ja parisuhteessa eläville naisille.

    Äänitykset ja editoinnit: Juha Kaarsalo, masterointi: Olli Kaarnisto. Äänitteitä on saatavilla: