Ruovikko soimaan

Tiesitkö, että voit kerätä tammikuusta huhtikuun loppuun paksuja, pakkasen puremia järviruokojen varsia pillien materiaaliksi. Jos et vielä osaa rakentaa ruokopilliä, voit ottaa oppia ohjeesta: Katko varsi nivelkohdista ja vuole lehdykkä. Täältä näet sormiaukkojen vuolemisen ja kotelon rakentamisen.

Jos haluat kädestä pitäen ohjausta ruokopillin rakentamiseen, vertaistukea toisilta aloittelijoilta sekä upean, historiallisen miljöön pillikokemuksellesi, suuntaa Lapinlahden Lähteelle ja Venetsian pihaan 16.3. klo 10. Opit Ruovikko soimaan -kurssilla rakentamaan myös nynnypillin ja tekemään pilleillesi hienot tuohipäällysteiset kotelot! Kurssi maksaa vain 20 € ja kestää klo 15 asti.

Ei kannata kiirehtiä kotiin, Biojameissa soitellaan tuoreilla pilleillä yhdessä toisten kanssa, ilmaistaan itseä ja  kuunnellaan toisia, tanssitaan ja iloitaan elämästä. Biojamit pidetäään Venetsia-rakennuksessa klo 1720, vapaa pääsy.

Inspiraatioksi muutama improvisaatio ruoko- ja nynnypillillä: Reipas ruokopilliGroovy ruokopilli, surullinen nynnypilli ja iloinen nynnypilli.

  • Paimensoittimet

  • Ääninäytteitä

  • CD:t
  • LAULUJA POLULTA (2CD) JA LABYRINTTI LEPOON (CD)

    Pääasiassa säestyksettömissä laulelmissani on herkkää voimaa, jota ammennan elämästäni, luonnosta ja ihmissuhteista. Olen säveltänyt, laulanut ja soittanut kaiken itse; taustalla kuuluu toisinaan lehmätorven ammuntaa ja hevostorven hirnahtelua sekä viisikielisen kanteleen viattomuutta. Labyrintti lepoon -äänitteellä on karjalaisesta äänellä itkemisen perinteestä ammentavia itku- ja ylistyslaulujani mm. metsälle, vedelle, mullalle ja parisuhteessa eläville naisille.

    Äänitykset ja editoinnit: Juha Kaarsalo, masterointi: Olli Kaarnisto. Äänitteitä on saatavilla: