Jatkoskaza

Jatkoskaza (mäntyhuilu) on kaksiosainen huilu, joka valmistetaan männystä vääntötekniikalla. 15-25 cm pitkän soittimen suukappaleessa on tulppa ja särmäaukko. Ohuemmassa, suukappaleen sisään työnnetyssä pidemmässä putkessa, on muutama sormiaukko.
Jatkoskazasta on vain yksi tieto Varsinais-Suomesta; yleisesti sen voidaan katsoa olevan länsisuomalainen kehitelmä huilusta. Soittimella lienee luriteltu huilun omanlaisen virityksen puitteissa.

  • Paimensoittimet

  • Ääninäytteitä

  • CD:t
  • LAULUJA POLULTA (2CD) JA LABYRINTTI LEPOON (CD)

    Pääasiassa säestyksettömissä laulelmissani on herkkää voimaa, jota ammennan elämästäni, luonnosta ja ihmissuhteista. Olen säveltänyt, laulanut ja soittanut kaiken itse; taustalla kuuluu toisinaan lehmätorven ammuntaa ja hevostorven hirnahtelua sekä viisikielisen kanteleen viattomuutta. Labyrintti lepoon -äänitteellä on karjalaisesta äänellä itkemisen perinteestä ammentavia itku- ja ylistyslaulujani mm. metsälle, vedelle, mullalle ja parisuhteessa eläville naisille. Äänitykset ja editoinnit: Juha Kaarsalo, masterointi: Olli Kaarnisto. Äänitteitä on saatavilla: