Jatkoslötkö

Jatkoslötkö on kaksiosainen huilusoitin, jonka rakentamiseen käytetään 5 cm pitkä ja 2 cm paksu pajunoksa sekä 15-30 cm pitkä mäntyputki. Huilun puhalluspää muodostuu alapäästään avoimesta pajupillistä, jonka tulppa tukee kuoriputkea alapuolelta. Pajupilli työnnetään mäntyputkeen, johon on tehty 3-4 sormiaukkoa ja liitoskohta peitetään ohuella tuohisuikaleella.
Jatkoslötkö on paikallisesti Etelä-Pohjanmaalla kehitetty soitin, jolla lienee soiteltu melodioita omasta päästä 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa.

  • Paimensoittimet

  • Ääninäytteitä

  • CD:t
  • LAULUJA POLULTA (2CD) JA LABYRINTTI LEPOON (CD)

    Pääasiassa säestyksettömissä laulelmissani on herkkää voimaa, jota ammennan elämästäni, luonnosta ja ihmissuhteista. Olen säveltänyt, laulanut ja soittanut kaiken itse; taustalla kuuluu toisinaan lehmätorven ammuntaa ja hevostorven hirnahtelua sekä viisikielisen kanteleen viattomuutta. Labyrintti lepoon -äänitteellä on karjalaisesta äänellä itkemisen perinteestä ammentavia itku- ja ylistyslaulujani mm. metsälle, vedelle, mullalle ja parisuhteessa eläville naisille. Äänitykset ja editoinnit: Juha Kaarsalo, masterointi: Olli Kaarnisto. Äänitteitä on saatavilla: