Siirtotulppainen luonnonsävelhuilu

Siirtotulppainen luonnonsävelhuilu on 30-90 cm pitkä avonainen putki, jonka vinoksi leikatussa puhalluspäässä on parimillinen särmäaukko. Soittaja käyttää puhaltamisen aikana alahuultaan huilun tulppana.  Tämä sormiaukoton huilu voidaan rakentaa mm. pajun ja pihlajan kuoriputkesta tai koiranputkesta. Soittimen alapäähän on tarvittaessa laitettu umpinainen tulppa äänen muodostumisen helpottamiseksi.
Laji on ollut harvinainen; sitä on soitettu paikallisesti Satakunnassa, Pohjois-Pohjanmaalla ja itäisessä Keski-Suomessa. Tietoja lajin soittamisesta on 1880-luvulta 1900-luvun alkupuolelle.

  • Paimensoittimet

  • Ääninäytteitä

  • CD:t
  • LAULUJA POLULTA (2CD) JA LABYRINTTI LEPOON (CD)

    Pääasiassa säestyksettömissä laulelmissani on herkkää voimaa, jota ammennan elämästäni, luonnosta ja ihmissuhteista. Olen säveltänyt, laulanut ja soittanut kaiken itse; taustalla kuuluu toisinaan lehmätorven ammuntaa ja hevostorven hirnahtelua sekä viisikielisen kanteleen viattomuutta. Labyrintti lepoon -äänitteellä on karjalaisesta äänellä itkemisen perinteestä ammentavia itku- ja ylistyslaulujani mm. metsälle, vedelle, mullalle ja parisuhteessa eläville naisille.

    Äänitykset ja editoinnit: Juha Kaarsalo, masterointi: Olli Kaarnisto. Äänitteitä on saatavilla: