Sivupuhalteinen pajupilli

Sivupuhalteinen pajupilli (pajupilli) on 10-15 cm pitkä pajupilli, jonka tulppa on vuoltu  kiinteästi pillin runkoon. Huilun äänionteloa on pidennetty noin 3 cm puhalluspään suuntaan. Se jatkuu onteloa puolet matalampana, ensin ilmakanavana ja  lopulta puhallusaukkona. Irtonainen kuoriputki, johon on viilletty särmä- ja puhallusaukko, on yhtenäinen sentin verran onteloidun puun molemmille puolille.
Sivupuhalteinen pajupilli, pajupillin ja pitkähuilun yhdistelmä, lienee puhtaasti kotimainen keksintö. Soitin on ollut yleisesti tunnettu Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa vielä 1930-luvulla.

  • Paimensoittimet

  • Ääninäytteitä

  • CD:t
  • LAULUJA POLULTA (2CD) JA LABYRINTTI LEPOON (CD)

    Pääasiassa säestyksettömissä laulelmissani on herkkää voimaa, jota ammennan elämästäni, luonnosta ja ihmissuhteista. Olen säveltänyt, laulanut ja soittanut kaiken itse; taustalla kuuluu toisinaan lehmätorven ammuntaa ja hevostorven hirnahtelua sekä viisikielisen kanteleen viattomuutta. Labyrintti lepoon -äänitteellä on karjalaisesta äänellä itkemisen perinteestä ammentavia itku- ja ylistyslaulujani mm. metsälle, vedelle, mullalle ja parisuhteessa eläville naisille.

    Äänitykset ja editoinnit: Juha Kaarsalo, masterointi: Olli Kaarnisto. Äänitteitä on saatavilla: