Kaksisolmuinen putkipilli

Kaksisolmuinen putkipilli (putki-, töröpilli, putkihuilu ja pirri) on putkikasvista valmistettu soitin. Sen keskellä on puhallusaukko ja kummassakin päässä umpinainen, muutaman sentin matkalta halkaistu solmu. Soittimen pituus, 20-40 cm, määräytyy putken mukaan.
Kaksisolmuinen putkipilli on yksisolmuisesta esikuvastaan kehitetty muunnos. Useimmiten kaksiäänisenä soivaa kaksisolmuista varianttia lienee käytetty yksävelisen rinnalla, tosin hieman suppeammalla alueella. Lajin alkuperä on todennäköisesti savokarjalainen.

  • Paimensoittimet

  • Ääninäytteitä

  • CD:t
  • LAULUJA POLULTA (2CD) JA LABYRINTTI LEPOON (CD)

    Pääasiassa säestyksettömissä laulelmissani on herkkää voimaa, jota ammennan elämästäni, luonnosta ja ihmissuhteista. Olen säveltänyt, laulanut ja soittanut kaiken itse; taustalla kuuluu toisinaan lehmätorven ammuntaa ja hevostorven hirnahtelua sekä viisikielisen kanteleen viattomuutta. Labyrintti lepoon -äänitteellä on karjalaisesta äänellä itkemisen perinteestä ammentavia itku- ja ylistyslaulujani mm. metsälle, vedelle, mullalle ja parisuhteessa eläville naisille. Äänitykset ja editoinnit: Juha Kaarsalo, masterointi: Olli Kaarnisto. Äänitteitä on saatavilla: