Nauhapilli

Nauhapilli (heinä, sara-, ruohopilli, viilike) on soitin, joka syntyy peukaloiden väliin pingotetusta nauhasta. Nauhan materiaalina voi olla tuohi, ruoho, saraheinä tai puun lehti.
1970-luvulla tehdyn tutkimuksen mukaan nauhapilli on tunnettu kaikkialla Suomessa ja Karjalassa. Yleisyytensä ja yksinkertaisen rakenteensa vuoksi sen historiaa ja levinnäisyyttä on ollut maailmanlaajuisestikin vaikea selvittää.  Tutkijoiden mukaan tämän, ainakin viimeisen sadan vuoden aikana lasten suosiossa olleen, lajin alkuperä on palautuu esihistoriaan.

  • Paimensoittimet

  • Ääninäytteitä

  • CD:t
  • LAULUJA POLULTA (2CD) JA LABYRINTTI LEPOON (CD)

    Pääasiassa säestyksettömissä laulelmissani on herkkää voimaa, jota ammennan elämästäni, luonnosta ja ihmissuhteista. Olen säveltänyt, laulanut ja soittanut kaiken itse; taustalla kuuluu toisinaan lehmätorven ammuntaa ja hevostorven hirnahtelua sekä viisikielisen kanteleen viattomuutta. Labyrintti lepoon -äänitteellä on karjalaisesta äänellä itkemisen perinteestä ammentavia itku- ja ylistyslaulujani mm. metsälle, vedelle, mullalle ja parisuhteessa eläville naisille.

    Äänitykset ja editoinnit: Juha Kaarsalo, masterointi: Olli Kaarnisto. Äänitteitä on saatavilla: