Soropillisarja

Soropillisarja on klarinettisoitin, joka voidaan rakentaa mm. oljesta, ruo’osta ja putkikasvin varresta. Yksittäisen pillin alapää on avoin ja umpinaiseen puhalluspäähän on vuoltu värähtelevä lehdykkä. Soitin koostuu muutamasta sormiaukottomasta pillistä, joilla soitetaan samanaikaisesti. Pillien pituudet voivat olla sattumanvaraiset tai ne voidaan virittää, eli katkaista sopiviksi, jonkin tietyn sävelmän soittamista varten. Soropillisarjan järjestäminen kiinteään riviin melodioiden soittamista varten lienee ollut harvinaista.
Soropillisarja on lastensoitin, joita aikuiset ovat valmistaneet sirpeillään rukiin leikkuun lomassa. Riitasointuisen pillisarjan äänellä lienee härnätty onnistuneesti kuulijoita. Soropillisarjoilla lienee soiteltu ympäri Suomea. 1900-luvun alussa soropillisarjoilla on huviteltu ainakin Lounais-Suomessa, Hämeessä, Pohjanmaalla ja Etelä-Karjalassa.

  • Paimensoittimet

  • Ääninäytteitä

  • CD:t
  • LAULUJA POLULTA (2CD) JA LABYRINTTI LEPOON (CD)

    Pääasiassa säestyksettömissä laulelmissani on herkkää voimaa, jota ammennan elämästäni, luonnosta ja ihmissuhteista. Olen säveltänyt, laulanut ja soittanut kaiken itse; taustalla kuuluu toisinaan lehmätorven ammuntaa ja hevostorven hirnahtelua sekä viisikielisen kanteleen viattomuutta. Labyrintti lepoon -äänitteellä on karjalaisesta äänellä itkemisen perinteestä ammentavia itku- ja ylistyslaulujani mm. metsälle, vedelle, mullalle ja parisuhteessa eläville naisille. Äänitykset ja editoinnit: Juha Kaarsalo, masterointi: Olli Kaarnisto. Äänitteitä on saatavilla: