Jatkossoropilli

Jatkossoropilli (putkipilli) on klarinettityyppinen soitin, joka valmistetaan kahdesta sisäkkäin työnnetystä putkikasvin varresta. Oletettavasti sormiaukottoman soittimen pituus on yleensä noin  10-50 cm.

Ohuemman putken päähän viilletään ruokopillin tapaan kieli, joka värähtelee puhallettaessa. Soitin voidaan rakentaa rakentaa kokonaan järviruo’osta, mutta myös olkea tai koiranputkea voidaan hyödyntää.

Tämän erittäin harvinaisen soittimen käyttöön ei liittyne mitään tiettyä käytännön tarkoitusta, kuten paimensoittimiin yleensä. Putkipillillä tiedetään soitetun paikallisesti Oulun seudulla, todennäköisesti 1800-1900-luvuilla.

  • Paimensoittimet

  • Ääninäytteitä

  • CD:t
  • LAULUJA POLULTA (2CD) JA LABYRINTTI LEPOON (CD)

    Pääasiassa säestyksettömissä laulelmissani on herkkää voimaa, jota ammennan elämästäni, luonnosta ja ihmissuhteista. Olen säveltänyt, laulanut ja soittanut kaiken itse; taustalla kuuluu toisinaan lehmätorven ammuntaa ja hevostorven hirnahtelua sekä viisikielisen kanteleen viattomuutta. Labyrintti lepoon -äänitteellä on karjalaisesta äänellä itkemisen perinteestä ammentavia itku- ja ylistyslaulujani mm. metsälle, vedelle, mullalle ja parisuhteessa eläville naisille.

    Äänitykset ja editoinnit: Juha Kaarsalo, masterointi: Olli Kaarnisto. Äänitteitä on saatavilla: